Sinterklaas in groep 1/2

Natuurlijk hebben de kinderen van groep 1 en 2 ook enorm van het Sinterklaasfeest genoten. In de weken voorafgaand aan de verjaardag van de Sint werden er al lekkere taarten gebakken in de bakhoek. Met echt meel! De kinderen vonden dat natuurlijk super! Ook hebben de kinderen zelf een recept geschreven, want dat lukte bij de bakpiet maar niet. 

We gingen alle Sinterklaasboeken die we hadden in onze Sinterklazenbibliotheek zetten, maar omdat het wel erg lastig was om een goed boek te vinden, mochten de kinderen de boeken zelf beoordelen. Als je het een heeeeeel goed boek vond, mocht je het 5 sterren geven (groep 2) of een smiley (groep 1). Vond je het niet zo leuk, maar toch wel een beetje, dan gaf je minder sterren * * * of een "gaat-wel-smiley". Vond je er niks aan, dan was het dus 1 ster of een verdrietige smiley. Ze mochten de beoordeling op een memoblaadje in het boek plakken. Daarna gingen de kinderen aan elkaar vertellen waarom ze de beoordeling hadden gegeven. Prachtig om te zien hoe serieus ze hier mee bezig waren. 

We hebben ook nog onze schoen gezet! Dit bij de zelfgemaakte openhaard die met veel meten in elkaar was geknutseld door 4 kinderen van groep 2. Geniet maar lekker van de foto's.