Het reilen en zeilen in groep 5/6

De kinderen van groep 5/6 hebben de afgelopen twee weken veel leuke en nieuwe dingen gedaan. Zo zijn we begonnen met de boekbespreking, het nieuws en de spreekbeurt. Nynke gaf afgelopen week een mooi voorbeeld van een boekbespreking met het boek ‘De Gorgels’ van Jogchum Meijer. Milan gaf afgelopen vrijdag zijn spreekbeurt over Max Verstappen.

Twee weken geleden hebben de leerkrachten een cursus gehad over Critical Skills. De Juf en de kinderen hebben al een aantal werkvormen geoefend. 's Ochtends beginnen we de dag wel eens met een Check-in. De kinderen begroeten hun buurman/buurvrouw en vertellen bijvoorbeeld iets over het weekend of wat ze die ochtend als ontbijt hebben gehad. Daarnaast hebben we laatst in de gymzaal de werkvorm ‘Piet Piloot’ gedaan. Hierbij moesten de kinderen zich aan elkaar voorstellen en daarbij een beroep uitbeelden wat begon met de eerste letter van hun naam. In de tweede ronde gingen we kijken of we alle namen met het uitgebeelde beroep nog wisten.

Afgelopen vrijdag hebben we het eerste hoofdstuk van Geschiedenis afgerond. Het hoofdstuk ging over Jagers en Boeren. Alle kinderen hebben de toets prima gemaakt, toppers!

Daarnaast zijn we druk bezig met het maken van de lampion. De kinderen hebben gekozen uit een vleermuis of een uil.

Afgelopen vrijdag middag hebben we de week afgesloten met een Open Podium. De kinderen hadden deze activiteit gekozen uit de Funbox. Er waren een aant l jongens die gingen breakdancen en een aantal meiden die een dansje lieten zien van Streetdance. Als laatst gingen we naar buiten waar twee jongen van groep 6 een show lieten zien op de BMX.